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Pumpkin Cupcakes with Caramel Frosting

Thanksgiving is coming and I think it’s time for pumpkin cupcakes!! Yay!!

Let’s make them with caramel frosting! Casserole & Chocolat style… 😉

Please let me know what you think of them. Let’s see the recipe, Chef!

Pumpkin Cupcakes with Caramel Frosting

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pâtisserie américaine
Serves: 12 pces Difficulty: Easy Price: $
Prep Time: 30 min + 4 h Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • Cupcakes
  • 45 g soft butter
  • 60 g brown sugar
  • 120 g butternut squash
  • 1 egg
  • 30 g milk
  • 1 tsp baking soda
  • 1 tsp pumpkin spice
  • 90 g flour
  • Ganache
  • 100 g liquid cream (30% fat)
  • 40 g white chocolate
  • 50 g salted butter caramel
  • Decoration
  • 1 tbsp salted butter caramel
  • 1 tsp crushed hazelnuts (optionnel)

Instructions

Ganache

1

Pour 30 g of cream in a saucepan.

2

Heat until it boils. Stop heating immediately.

3

Add the white chocolate and caramel.When it's melted, mix.

4

Add the 70 g of cream, combine.

5

Place a clingfilm directly on the mixture so that there's no air remaining.

6

Set aside in your fridge for at least 4 hours.

Cupcakes

7

Preheat your oven at 175 C / 350 F degrees (static heat).

8

Whisk the butter and brown sugar for a minute.

9

Add the egg, milk, baking soda, butternut squash and pumpkin spices. Combine.

10

Pour the flour, combine until homogeneous.

11

Fill in your cupcakes molds leaving 1/2 cm to the top of the mold.

12

Cook 25 minutes.

13

Let cool down.

Décoration

14

Place the bowl and whisk in your freezer for a few minutes.

15

When the bowl is cold, pour the ganache inside and whisk for a few minutes. You should get a firm and compact ganache.

16

Garnish your cupcakes.

17

Add a bit of caramel and spread with crushed hazelnuts.

18

It's ready!

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8 Comments

  • Reply
    riviere
    Friday October 28th, 2022 at 07:09 PM

    A quel moment met-on la purée de butternut?? Elle n’apparaît nulle part dans le déroulé de la recette…

    • Reply
      Emma
      Saturday October 29th, 2022 at 02:20 PM

      Pardon c’est un oubli ! J’ai ajouté l’étape dans la recette ! 😉

    • Reply
      Christine
      Saturday October 29th, 2022 at 02:42 PM

      Très belles photos en tout cas et merci pour toutes ces recettes!

      • Reply
        Emma
        Monday October 31st, 2022 at 09:02 AM

        Avec plaisir !!

  • Reply
    Chrstine
    Saturday October 29th, 2022 at 12:05 PM

    Bonjour,
    A quel moment mettez-vous la butternut? ce n’est indiqué nulle part.

    • Reply
      Emma
      Saturday October 29th, 2022 at 02:20 PM

      Pardon c’est un oubli ! J’ai ajouté l’étape dans la recette ! 😉

  • Reply
    Romane
    Wednesday October 18th, 2023 at 03:59 PM

    Bonjour, j’ai testé votre recette et rien n’a marché ! Les cupcakes n’ont pas levé et la ganache n’a pas pris ! J’ai pourtant respecté vos indications à la lettre. C’est très décevant car c’était pour un goûter à la crèche…

    • Reply
      Emma
      Wednesday October 18th, 2023 at 04:07 PM

      Bonjour Romane, je suis déçue de lire ça. Difficile de vous aider à comprendre ce qui n’a pas marché. Pour la ganache, il faut la monter à l’abris du chaud. Si la température est élévée dans votre cuisine (si votre four est en marche par exemple), mettez le bol de ganache dans un bol rempli d’eau avec des glaçons. De cette manière, la ganache va bien monter. Pour les cupcake, si vous avez mis la levure il ne devrait pas y avoir de souci…

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