Desserts/ Gastronomy/ Sweet Snacks

    Creme brulée

    Hello my friends!

    Can you find anything more iconic in the French pastry than creme brulée? I don’t think so! Here it is, just for you…

    Let’s see the recipe, Chef!

    Crème brûlée

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    pâtisserie française
    Serves: 6 Difficulty: Medium Price: $
    Prep Time: 25 min + 3 h Cooking Time: 35 min

    Ingredients

    • 250 g milk
    • 250 g 30% liquid cream
    • 1 vanilla pod
    • 4 egg yolks
    • 75 g sugar
    • Brown sugar

    Instructions

    1

    Heat the milk, cream and vanilla pod cut in half up to a boil.

    2

    Leave to rest for 15 minutes.

    3

    Combine the egg yolks and sugar. Whisk until foamy white.

    4

    Pour the milk and cream on top (remove the vanilla pod before).

    5

    Preheat your oven at 160 C / 320 F degrees.

    6

    Mélangez et versez dans vos ramequins.

    7

    Placez les ramequins sur un lèche-frite et faites cuire 30-35 minutes au bain-marie. La crème doit être tremblotante mais pas liquide.

    8

    Après la cuisson, réservez vos ramequins pendant 3 bonnes heures au réfrigérateur.

    9

    Une fois vos crèmes bien refroidies, saupoudrez-les de cassonade et passez-les sous le chalumeau.

    10

    Vous pouvez renouvelez l'opération pour obtenir une couche de caramel encore plus gourmande et craquante.