Chocolate/ Desserts/ Sweet Snacks

The smoother Chocolate Cake in the World

Am I being too dramatic here ?? No I don’t think so…

Let’s try my cake, it’s the smoother chocolate cake in the world (maybe the universe…)

The recipe, Chef !

The smoother Chocolate Cake in the World

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars ( Vote !)
Loading...
Serves: 10 Difficulty: Easy Price: $
Prep Time: 10 min Cooking Time: 40 min

Ingredients

  • 2 cups Greek yogurt (or plain)
  • 1/2 cup milk
  • 1/2 cup cream 30% fat
  • 1 cup vegetable oil
  • 2 eggs
  • 180 g sugar
  • 340 g flour
  • 2 teaspoons baking soda
  • 1 cup unsweetened cocoa powder
  • 100 g chocolate (optional)

Instructions

1

Preheat your oven to 200 C / 390 F degrees.

2

In a bowl whisk the eggs, yogurt, milk, cream and vegetable oil until you get an homogeneous batter.

3

Add the sugar and mix.

4

Add the sifted the flour, sugar, cocoa powder, and baking soda.

5

Stir until batter is just blended.

6

Pour in your buttered mold.

7

Bake 40 minutes. Check baking with a knife: insert into the center, if it comes out clean it's baked. If not, bake another 1 or 2 minutes.

8

Cool in the mold for 10 minutes before removing to cool completely on a grid.

9

If you want, melt the chocolate with a double-boiler.

10

Let cool down a bit (35 C / 95 F degrees) and pour on the cake.

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Caroline
    Thursday January 14th, 2021 at 02:29 PM

    Avec toutes mes excuses Emma, après une mauvaise manip j’ai mis une note complètement fausse (je n’ai même pas vu le nombre d’étoiles j’ai cliqué sans le vouloir).
    Je ne doute pas que la recette mérite 5 étoiles tellement elle est alléchante ! Je la teste dès que j’aurai acheté ce qu’il faut !
    Et j’aimerais bien sûr pouvoir modifier cette note.
    Merci pour toutes ces recettes inspirantes et délicieuses !

    • Reply
      Emma
      Thursday January 14th, 2021 at 03:57 PM

      Pas de souci Caroline !! Ne vous inquiétez pas 😉 Je ferai le nécessaire. Belle fin de journée !

  • Reply
    Bénédicte
    Saturday January 16th, 2021 at 05:32 PM

    Bonjour Emma,
    Merci pour votre recette. Je viens de la faire avec mes enfants et votre gâteau est vraiment excellent. Effectivement il est très moelleux!
    Bonne soirée!

    • Reply
      Emma
      Sunday January 17th, 2021 at 04:02 PM

      Top !! ça me fait très plaisir Bénédicte !

    Leave a Reply

    Si vous aimez, n'hésitez pas à liker sur Facebook