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Chef Simone Zanoni’s Banana Bread

My friends, you think you know all about banana breads …

Be ready to be stunned!! Because Chef Simone Zanoni’s Banana Bread is just divine!! It’s made with apples too and that’s probably why it’s so smooth and moist. Interested?

The recipe, Chef!

Chef Simone Zanoni's Banana Bread

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Serves: 10 - 12 Difficulty: Easy Price: $
Prep Time: 10 min Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • 110 g butter at room temperature
  • 180 g sugar
  • 2 eggs
  • 3 ripe bananas
  • 2 Pink Lady apples
  • 1 tablespoon mascarpone (or double cream)
  • 1 vanilla pod
  • 280 g flour
  • 1 teaspoon baking soda
  • 1/2 teaspoon flower salt
  • 50 to 100 g addings (chocolate chips, chopped almonds or pistachios, one more banana, etc)
  • Butter for the mold
  • Brown sugar for the mold

Instructions

1

Preheat your oven at 170 C / 340 F degrees.

2

Whisk the butter with a spatula to make it soft. Add the sugar.

3

Whisk for 4-5 minutes until you get a smooth and homogeneous texture.

4

Add one egg, mix well. Add the other one, mix some more.

5

Crush roughly the bananas with a fork and add them to the batter.

6

Peel the apples, cut them in cubes and add them to the batter. Mix with the spatula.

7

Add the tablespoon mascarpone, vanilla seeds, half of the flour, the baking soda, flower salt and mix well with a spatula until you get a smooth and homogeneous texture.

8

Add the second half of flour, mix.

9

Finally pour the addings.

10

Generously butter your mold, spread brown sugar.

11

Pour the batter in the mold, spread brown sugar on top and cook for 50 minutes.

12

At the end, check cooking of your banana bread with a knife. Cook more if necessary.

13

Unmold after 5 to 10 minutes.

14

Let cool down on a grid.

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8 Comments

  • Reply
    LadyMilonguera
    Wednesday February 3rd, 2021 at 04:47 PM

    Ce banans bread n’est pas pour me déplaire… Je note la recette…

    • Reply
      Emma
      Wednesday February 3rd, 2021 at 04:56 PM

      Génial !! J’attends le verdict !! 😉

  • Reply
    Céline75
    Thursday February 4th, 2021 at 10:21 AM

    Ce gâteau est très beau et a l’air bien bon…
    J’avais une question : les 2 demi-bananes en décoration sur le dessus du gâteau font-elles partie des 3 bananes listées dans les ingrédients ? Ou est-ce une 4e banane ?
    Merci d’avance de la réponse 🙂

    • Reply
      Emma
      Thursday February 4th, 2021 at 11:10 AM

      Merci Céline ! C’est ce que je précise dans mon article, c’est une 4ème banane pour la déco et pour plus de gourmandise ! 😉

    • Reply
      Céline75
      Friday February 19th, 2021 at 10:29 AM

      D’ordinaire je ne suis pas extra fan des banana breads, car je trouve que la banane développe un goût assez fort en cuisant, mais là j’ai testé cette recette car j’étais intéressée par l’ajout des pommes, dont je pensais que la saveur douce allait équilibrer la banane, ainsi que par les pépites de chocolat. Et bingo ! Super recette, avec des saveurs équilibrées, et une croûte croustillante qui est un délice.
      Merci pour ce partage !

      • Reply
        Emma
        Friday February 19th, 2021 at 03:51 PM

        oh merci Céline !! Je suis comme vous, pas hyper fan de banane cuite a priori et là, c’est le régal !!

  • Reply
    Cécile
    Friday March 5th, 2021 at 07:24 AM

    Entièrement d’accord avec Céline !
    J’ai testé (sans gousse de vanille mais avec de l’extrait) et je suis convaincue!
    Une nouvelle recette de ce blog qui deviendra un classique à la maison. Merci!

    • Reply
      Emma
      Friday March 5th, 2021 at 12:06 PM

      génial !!!

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