Desserts/ Gastronomy/ Sweet Snacks

Creme brulée

Hello my friends!

Can you find anything more iconic in the French pastry than creme brulée? I don’t think so! Here it is, just for you…

Let’s see the recipe, Chef!

Crème brûlée

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pâtisserie française
Serves: 6 Difficulty: Medium Price: $
Prep Time: 25 min + 3 h Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • 250 g milk
  • 250 g 30% liquid cream
  • 1 vanilla pod
  • 4 egg yolks
  • 75 g sugar
  • Brown sugar

Instructions

1

Heat the milk, cream and vanilla pod cut in half up to a boil.

2

Leave to rest for 15 minutes.

3

Combine the egg yolks and sugar. Whisk until foamy white.

4

Pour the milk and cream on top (remove the vanilla pod before).

5

Preheat your oven at 160 C / 320 F degrees.

6

Mélangez et versez dans vos ramequins.

7

Placez les ramequins sur un lèche-frite et faites cuire 30-35 minutes au bain-marie. La crème doit être tremblotante mais pas liquide.

8

Après la cuisson, réservez vos ramequins pendant 3 bonnes heures au réfrigérateur.

9

Une fois vos crèmes bien refroidies, saupoudrez-les de cassonade et passez-les sous le chalumeau.

10

Vous pouvez renouvelez l'opération pour obtenir une couche de caramel encore plus gourmande et craquante.

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