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Hotdog Mini Cakes

We live in a virtual world… It’s true. We share, we like, we comment without really knowing people. And yet, all this is pretty real and lead us sometimes to beautiful meetings with people who would never have entered our lives.

That’s what happened with Valerie who shared with me her recipe of hotdog mini cakes by la Pomelie.

I’m an active member of a Facebook group called “Dis Maman c’est quoi le dîner”. A group, I may have already mentioned, that brings people together around food recipes, tips for mums and dads.

Valerie is a key member, obviously. I said obviously because she cooks and bakes like a chef, she makes amazing dishes, beautifully presented (she provides a lot to the group!!) and everything looks outstanding.

Good news: she just started a Bed&Breakfast&Dinner at la Pomelie. So my tip of the day : if you visit France and the Touraine region, at Blere precisely, give her a call and book your stay at la Pomelie !! Beautiful, sophisticated and… a great place to enjoy French food!!!

Now that you know all that, let’s get back to those hotdog mini cakes!!

It’s a great idea for the aperitif or a nice brunch/buffet. So easy to prepare and soooo gooood!! Simple, basic and efficient!!

For children, or adults of course, I add a bit of ketchup sauce when serving. Success guaranteed!!

So thank you Valerie for this delicious recipe, I’m so happy to share it here!!

Let’s do this! The recipe, Chef!

Hotdog Mini Cakes

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Serves: 16 pces Difficulty: Easy Price: $
Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • 3 eggs
  • 150 g flour
  • 11 g baking powder
  • 100 g sunflower oil
  • 130 g milk
  • 100 g grated cheese
  • 4 sausages
  • 2 tablespoons mustard
  • Salt
  • Pepper

Instructions

1

Preheat your oven at 180 degrees.

2

Mix the eggs, flour, baking powder and mustard.

3

Add the oil little by little.

4

Add the warm milk (40 seconds in your microwave oven).

5

Add the cheese, salt and pepper, mix.

6

Pour the batter in your molds and add 1/4 of sausage.

7

Cook 25 minutes.

8

Unmold when still warm. Serve!

Notes

My personal touch: fresh thyme from my garden and paprika in the batter for even more taste...

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13 Comments

  • Reply
    Marie-Laure
    Monday March 18th, 2019 at 03:24 PM

    Cette recette est devenue incontournable pour les contributions de nos ados à des buffets. Et le plat est rapidement vide!
    Et en plus, c’est vraiment rapide à préparer. Que demander de plus!

    • Reply
      Emma
      Tuesday March 19th, 2019 at 07:23 AM

      C’est grâce à notre chère Valérie que j’ai pu partager cette recette. Elle sur ma table apéro à chaque fois !!

  • Reply
    Marie Laure
    Monday March 18th, 2019 at 03:31 PM

    Recette qui est vite devenue incontournable pour nps ados, que ce soit pour un buffet ou un pique nique, le plat disparaît vite.
    Et en plus, c est vraiment rapide et facile à préparer.

  • Reply
    Agathe
    Friday June 21st, 2019 at 02:40 PM

    Bonjour Emmanuelle
    Comment les conserver au mieux en les faisant aujourd’hui pr demain soir svp ?

    • Reply
      Emma
      Friday June 21st, 2019 at 02:46 PM

      Bonjour Agathe,
      Le mieux est de les mettre au frigo dans une boîte en plastique par exemple. Vous les repassez 2-3 minutes au four à 150 degrés avant de servir demain. 😉

  • Reply
    Mélanie
    Tuesday September 8th, 2020 at 01:56 PM

    Bonjour,
    Merci pour toute vos jolies recettes.
    Merci au passage à Valérie que je suis de près sur le groupe Facebook.
    Avez vous déjà essayé de congeler ces mini hot dog?
    Je voulais prendre de l’avance sur les préparatifs du repas du baptême de ma fille.
    Si ou, comment gérez vous la décongélation?
    Merci d avance

    • Reply
      Emma
      Tuesday September 8th, 2020 at 02:17 PM

      Bonjour Mélanie,
      Oui vous pouvez très bien les congeler une fois refroidis. Après, vous les laisserez décongeler à température ambiante 30 min environ et vous les repassez 2 min au four à 150 degrés. 😉

  • Reply
    Charlotte Bruneteau
    Wednesday June 2nd, 2021 at 10:41 AM

    Bonjour Madame, je suis en train de faire ses petits cakes mais je trouve la pâte très liquide… Est-ce normal ?
    Merci pour votre réponse et bonne journée!

    • Reply
      Emma
      Wednesday June 2nd, 2021 at 01:45 PM

      oui oui, pas de souci Charlotte !

  • Reply
    Jiidite
    Thursday September 23rd, 2021 at 04:19 PM

    J’ai acheté des knacks alsacien pour cette recette, ils étaient malheureusement trop gros pour mes moules à financier mais je les ai coupées en deux pour que ça passe. Mon four étant trop fort (four professionnel) les knacks ont un peu noirci sur le dessus mais le goût était au rendez-vous ! Les convives ont adorés !

    • Reply
      Emma
      Thursday September 23rd, 2021 at 05:18 PM

      Effectivement, il faut que la saucisse doit recouverte de pâte 😉

  • Reply
    Agathe
    Tuesday June 20th, 2023 at 09:45 AM

    Bonjour Emmanuelle
    Puis je les réaliser aujourd’hui ou jeudi pr les servir froids à la kermesse de l’école samedi ? Je les congèle et je les sors juste le matin ? Merci de votre aide

    • Reply
      Emma
      Wednesday June 21st, 2023 at 07:40 AM

      Bonjour Agathe,
      C’est un peu tôt sauf effectivement si vous les congelez. Dans ce cas, vous les laissez à température ambiante une petite heure, ça devrait aller !

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