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Fudgy Brownie Cake

Yummylicious alert!!! This recipe is going to blow your mind or at least your taste buds!!

Here is the fudgy brownie cake!!

This recipe comes directly from Australia and I’m super thrilled to share it with you!!

I found it on the amazing Sonali’s blog, she is a food stylist and blogger. Her creations are just fantastic and her pictures are so mouthwatering! Check out her blog, it’s pure happiness!

When she shared her fudgy brownie cake, I just couldn’t resist!!

So, as always, I made my little arrangments… You know me well now… Especially because I know that in Anglo-Saxon countries, recipes have often a bit too much sugar for us French people… I balanced all the ingredients quantities and modified also the baking time for a super fudgy cake…

Result: a gustatory explosion!! But in a good way !! 😉

I suggest to combine this fudgy brownie cake with raspberries for the acidity touch. And when it’s not raspberry season, you can make a red fruit sauce with frozen fruits for instance, or serve it with a scoop of vanilla ice cream or eat it just like that. You choose!

The utensils:

A heavy bottom sauce pan

A good whisk

And my Zenker diameter 18 cm mold by Fackelmann.

(Presentation: Modulo cake stand by Degrenne)

Shall we?

The recipe, Chef!

 

Fudgy Brownie Cake

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Serves: 8
Cooking Time: 1 hour 15 min

Ingredients

  • 160 g sugar
  • 125 g butter
  • 260 g chocolate
  • 3 eggs
  • 90 g flour
  • 25 g unsweetened cocoa
  • Butter for the mold

Instructions

1

Preheat the oven at 160 degrees.

2

Melt the chocolate and butter in your sauce pan at low heat (2 on a scale from 1 to 6). Mix from time to time.

3

Beat the eggs with a fork a few seconds.

4

Once your chocolate and butter mixture is smooth and shiny, remove from the stove and add the sugar. Whisk well.

5

Add the beaten eggs in 3 times. Mix.

6

Finally add the flour and cocoa. Mix until you get an homogeneous mixture.

7

Pour in your buttered mold.

8

Bake for 50 minutes.

9

Serve still a little warm or entirely cooled down.

Notes

If you use a larger mold, you won't get the same fudgy result.

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13 Comments

  • Reply
    François Emilie
    Wednesday May 1st, 2019 at 09:45 PM

    Comme d’hab une recette plus que délicieuse !!!!!! J’ai énormément aimé ainsi que tout le monde chez moi !! Les enfants se sont même resservis !!!!
    MERCI !!!!

    • Reply
      Emma
      Thursday May 2nd, 2019 at 09:42 AM

      C’est top !!! Merci Émilie pour ce message !! C’est vrai qu’il est terrible ce gâteau !!!

  • Reply
    Juliette
    Wednesday May 8th, 2019 at 05:55 PM

    Délicieux!!! Ici on est fan de noisettes et pignons qu on a rajouté avec un peu de poudre de noisettes…et petit plus gourmand on beurre le moule et on le Sucre puis on caramelise le tout avant d enfourner avec l appareil mais tout cela marche parceque votre recette de base est délicieuse!!! Merci

    • Reply
      Emma
      Wednesday May 8th, 2019 at 09:21 PM

      C’est canon ! Merci Juliette !!

  • Reply
    Emilie François
    Thursday May 23rd, 2019 at 03:44 PM

    Bonjour Emma,
    Petite question je voulais faire cette recette (elle est tellement délicieuse!!!) pour faire des “brownies” pour la kermesse de l’école de mes enfants du coup je me demandais :
    Comme je vais les faire sur ma plaque de cuisson pour qu’il y en aie beaucoup (miam) mais du coup je ne sais pas trop par combien multiplier les ingrédients et réduire le temps de cuisson parce que bien sûr ils seront beaucoup moins épais…
    Sinon est ce qu’il vaut mieux que je fasse votre recette de brownies de presque Martha Stewart ??? Mais bon il faut aussi que j’augmente les proportions…. ma plaque de four fait 44×32 et 4 en profondeur. Merci mille fois d’avance pour votre réponse que j’ai hâte de connaitre !

    • Reply
      Emma
      Thursday May 23rd, 2019 at 06:00 PM

      Bonjour Emilie,
      Alors (après des calculs dignes d’Einstein 😉 ), je dirai de multiplier les quantités par 4. Pour la cuisson, on reste sur le même temps, voire un peu moins car le brownie sera moins haut. Voilà !

      • Reply
        Emilie François
        Thursday May 23rd, 2019 at 10:35 PM

        Merci beaucoup !!!!

  • Reply
    Virginie Baudouin Guillard
    Friday July 3rd, 2020 at 08:21 PM

    Bonsoir Emmanuelle,
    Quel temps de cuisson me conseillez vous pour des versions individuelles ?
    Merci beaucoup !

    • Reply
      Emma
      Saturday July 4th, 2020 at 08:45 AM

      Bonjour Virginie,
      Je n’ai pas testé mais pas plus de 25 min je pense 😉

  • Reply
    Johanne Leduc
    Friday September 3rd, 2021 at 09:53 PM

    Bonjour,
    J’essaie votre recette pour la première fois et en haut de votre recette, on lit : Cooking time : 1h15 puis à la fin des ingrédients, vous mentionnez : Cuisez 50 minutes. Quel temps est le bon SVP ? Merci !

    • Reply
      Emma
      Saturday September 4th, 2021 at 11:40 AM

      Bonjour Jonhanne
      En fait, cooking time c’est le temps total de cuisson, y compris celle dans la préparation. C’est bien 50 min de cuisson finale du gâteau. 😉

  • Reply
    Lydie bakalarz
    Sunday January 23rd, 2022 at 08:30 PM

    Vraiment un grand merci pour cette recette Emmanuelle. Je n’avais pas de moule de 18cm mais un de 24 : j’ai doublé les doses. Résultat : topissime, mes grands enfants ont adoré. Ils sont contents que maman se lance dans la pâtisserie !

    • Reply
      Emma
      Sunday January 23rd, 2022 at 08:34 PM

      ah c’est trop bien !! cette recette est tellement gourmande !

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