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Pear and Almond Cake

Hey guys ! I’m such in a hurry to share this amazing recipe that I won’t translate my French post …

I just can’t wait !!

The recipe, Chef !

Pear and Almond Cake

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Serves: 10 Difficulty: Easy Price: $
Prep Time: 15 min Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • 2 pears
  • 60 g butter
  • 160 g all purpose flour
  • 70 g almond powder
  • 70 g brown sugar
  • 10 g baking soda
  • 1/4 teaspoon flower salt
  • 150 g Greek yogurt
  • 1 tablespoon cream
  • 2 large eggs
  • 2 tablespons Rhum (or orange blossom extract)
  • 1 tablespoon brown sugar

Instructions

1

Preheat your oven at 180 C / 355 F degrees.

2

Melt the butter in a sauce pan and cook at medium heat until the butter gets golden. Set aside.

3

Pour the flour, almond powder, 70 g brown sugar, baking soda and flower salt in a large bowl. Mix.

4

Add the yogurt, cream, the 2 egg yolks and Rhum. Mix.

5

Add the butter and mix some more.

6

Whisk the egg whites until firm and foamy.

7

Add 2 tablespoons of eggs whites to the batter and mix well. Add the rest of eggs whites and mix gently with a spatula.

8

Peel the pears. Cut one in cubes, the other one in slices.

9

Add the cubes to the batter. Mix and pour in your buttered mold.

10

Place the slices of pear on top.

11

Spread the tablespoon of brown sugar.

12

Cook 35-40 minutes.

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6 Comments

  • Reply
    LadyMilonguera
    Saturday November 14th, 2020 at 02:36 PM

    J’en prendrais volontiers une part…

    • Reply
      Emma
      Saturday November 14th, 2020 at 02:38 PM

      et moi j’adorerai partager !!!

  • Reply
    Labrune Sigi
    Sunday November 15th, 2020 at 08:57 AM

    Bon, il est au four… évidemment je n’avais pas de poires Comice, mais des poires Curé… et, n’étant pas très bien réveillée, j’ai renversé les blancs par terre… heureusement j’en avais deux au frigo !

    • Reply
      Emma
      Sunday November 15th, 2020 at 09:22 AM

      Alors moi je dis que ça ira !!! Bon dimanche !!

  • Reply
    Céline75
    Monday November 23rd, 2020 at 04:54 PM

    Alors forcément avec un teasing pareil… on ne peut que se précipiter en cuisine pour faire la recette !
    Et le résultat est à la hauteur des attentes, moelleux et parfumé ! On est effectivement dans le même registre que le gâteau aux pommes et mascarpone côté moelleux, mais avec des saveurs en plus (amandes, Grand Marnier…). Quand on utilise des “petites” poires (j’avais des petites Williams vertes), je pense qu’il faut doubler la quantité (2 dans le gâteau, 2 en déco).
    Le goût est encore plus développé le lendemain, en particulier je trouve que l’on sent mieux le Grand Marnier.
    Un petit plus pour le gâteau pommes et mascarpone qui ne nécessite pas de sortir son batteur à oeufs du placard 😉
    Un grand merci pour cette recette délicieuse !

    • Reply
      Emma
      Monday November 23rd, 2020 at 05:10 PM

      Oh merci Céline pour un tel compliment !! Je suis ravie (et tellement d’accord avec vous !!). Il est trop bon ce gâteau !!

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