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Apple, Chocolate and Mascarpone Cake

Hello my friends!

Here’s a new delicious recipe… If you have come accross my apple and mascarpone cake, this should get your attention…

I combined the 2 most appreciated recipes of the blog and made the apple, chocolate and mascarpone cake!

Let’s see the recipe, Chef!

Apple, Chocolate and Mascarpone Cake

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pâtisserie française
Serves: 8 Difficulty: Easy Price: $
Prep Time: 15 min Cooking Time: 45 min

Ingredients

  • 2 apples
  • 2 eggs
  • 75 g sugar
  • 125 g mascarpone
  • 100 g chocolate
  • 1 tbsp cocoa powder
  • 100 g flour
  • 8 g baking powder

Instructions

1

Peel and cut your apples in slices. Set aside.

2

Preheat your oven at 170 C / 340 F degrees.

3

Melt the 100 g of chocolate with a double boiler.

4

Combine the eggs and sugar.

5

When the mixture gets foamy, add the mascarpone.

6

Add the flour, the cocoa powder and baking powder.

7

Finally add the melted chocolate.

8

Set aside the apples needed to cover your cake, add the rest of them to the batter.

9

Pour in your buttered mold.

10

Place the remaining apple slices on top.

11

Bake 45 minutes.

12

Once baked, place on cooling rack.

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1 Comment

  • Reply
    Céline75
    Monday November 27th, 2023 at 04:48 PM

    Excellent gâteau, que je recommande comme toutes les déclinaisons précédentes !
    Comme d’habitude, je double les quantités et le fais cuire dans mon moule à manqué de 24 cm, ce qui donne un gâteau assez haut.
    Seule observation : la pâte est compacte et c’est un peu difficile de mélanger les tranches de pomme dedans (c’est peut-être aussi parce que mes oeufs bio sont assez petits). Par contre une fois cuit c’est bien moelleux et fondant grâce aux pommes.
    Le rendu est très beau avec la rosace de tranches de pommes, je n’en ai eu que des compliments !
    Merci pour cette recette !

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